Dygn för ungdomsanställda

1-2 april fick vi i Equmenia Väst förmånen att anordna ett dygn för de som är anställda för att jobba med barn och ungdomar i församlingarna i Region väst. Totalt var vi 29 pers som var med på dygnet, och alla hade samma längtan; Att de sammanhang och församlingar vi finns i skulle bli ännu bättre på att hjälpa barn och ungdomar att få lära känna Jesus Kristus. Ingen drevs av något annat, det var Jesus i fokus vi hade.

Vi talade om hur vi har det i våra församlingar, vad vi drömmer om, och vi bad för allt detta och varandra. Vi delade undervisning om ledarskapets utmaningar och fallgropar utifrån när Saul blev kung i Israel, och ett annat undervisningspass om hur man kan applicera berättelsen om Nehemja på sin tjänst som ungdomsanställd. Vi hade även en rejäl andakt på kvällen där vi lovsjöng så taket nästan lyfte, och där vi betjänade varandra i förbön.

Att vara ungdomsanställd i en församling idag är inte alltid lätt. Man kanske kämpar i vad man upplever är motgång, man känner sig ensam, och man undrar vad det blir av allt man lägger ner sin tid och kraft på. Dygnet vi hade på Sjöviksgården hoppas och önskar vi lyfte alla som var med, inte bara som någon tillfällig sockerkick i tron och tjänsten, utan att man fick uppleva Guds kraft och välsignelse i sina liv, och att man på ett tydligt sätt fick spegla sig i orden från Gud själv att ”även om du är obetydlig i dina egna ögon står du i spetsen för mitt folk” som är hämtat från 1 Samuelsboken.

Be för våra ungdomsanställda i församlingarna! Välsigna dem, uppmuntra dem, och ge dem allt de behöver och önskar, för de behöver bästa tänkbara förutsättningar att göra sitt jobb i församlingen. Vi hoppas och tror detta dygnet bidrog till det.

/John och Mikael

Alla som var med på dygnet

Lämna en kommentar